Забравили сте вашите детайли?

Етеричните масла за подмладяване на кожата

от / / Натурална красота, Статии CWAY

Когато чуем „етерични масла”, обикновено първата асоциация, която изниква в ума ни е свързана с ароматерапия, инхалации, вана с етерични масла…

Всъщност етеричните масла се използват от дълбока древност в козметиката и са прекрасен природен дар в борбата с остаряването и отпускането на кожата. Стареенето е процес, който не може да се предотврати, но преждевременното стареене и отпускане на кожата могат да бъдат избегнати до голяма степен, благодарение на чистите етерични масла, предлагани от Casyopea. Успокояващия им аромат е не по-малко важен в борбата със стареенето, защото има свойството да успокоява и да премахва стреса, който вреди в голяма степен на кожата. Проучванията доказват, че след 25-годишна възраст за всяка жена е подходящо да използва етерични масла за поддържане еластичността и подмладяване на кожата, тъй като в резултат на намаляване на метаболитните процеси и избледняването на кожата след тази възраст, се появяват първите бръчки, а кожата постепенно започва да се отпуска.

Знаете ли, че етеричните масла могат значително да подобрят състоянието на вашата кожа?

Да ги използвате ежедневно в борбата със стареенето и за подмладяване на кожата!

Благодарение на високата проникваща способност и своите многообразни козметични действия, етеричните масла с огромен успех се прилагат и за подмладяване и подобряване на състоянието на кожата на лицето. Трябва да внимавате обаче и никога да не използвате етеричните масла в чист вид, тъй като могат да предизвикат силно раздразнение на кожата. Употребата им в чист вид се препоръчва само на малки и проблемни участъци от кожата, като неразреденото масло се прилага точково върху пъпка или херпес. Препоръчително е етеричните масла да се разреждат с базови растителни масла или да се добавят във вече готови натурални кремове за ежедневна употреба или масажни масла. Добавянето на етерични масла към базираните на химични съставки козметични продукти и кремове не се препоръчва, тъй като с проникването на маслото в дълбоките слоеве на кожата може да проникнат и част от тези химични съставки.

Използването на етерични масла във вашата ежедневна грижа за красота може значително да подобри състоянието и еластичността на кожата ви, тя да изглежда здрава и добре поддържана, а благодарение на благоуханието им лесно ще премахнете стреса, умората и напрежението не само от тялото, но и от съзнанието си. Важно е да съобразите употребата на етерични масла с вашите индивидуални потребности. Не се колебайте при избора си да се консултирате с експертите на Casyopea.

Кои етерични масла да използваме за подмладяване?

Лавандула – само една капка от това чудотворно масло е способно да преобрази кожата ви. След втриването му в кожата то буквално «събужда» клетките и започва тяхната регенерация. Честата употреба на масло от лавандула върху кожата я прави еластична, сияйна и стегната, благодарение на високото съдържание на антиоксиданти в него. За т.нар. «лифтинг ефект» се препоръчва употребата на масло от лавандула, жожоба, пачули и роза.

Портокал – етеричното масло от портокал има свойството да придава на кожата свеж, отпочинал и сияен вид на кожата, особено след тежките изпитания на зимния студ.

Масло от роза – прекрасен натурален продукт, подходящ за всеки тип кожа. Маслото от роза има добре изразено противовъзпалително действие, като високото съдържание на антиоксиданти в него успешно предотвратяват и забавят образуването на фини линии и бръчки.

Иланг-иланг – забавя процесите на стареене на кожата, стяга я и я прави мека и нежна. Стимулира клетъчната обмяна, регенерацията на клетките и възстановяването на кожата. Свойството му да балансира себумната секреция го прави подходящо както за много суха, така и за много мазна кожа.

Масло от пачули – подмладява, подпомага бързата регенерация на кожата, обновява и стяга кожата на лицето. Употребата му се препоръчва за по-зряла кожа.

Към онлайн магазин Casyopea

Промоционалното предложение за 40% отстъпка на всички масажни масла е валидна до изчерпване на наличните количества.

  • Pin It

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

НАГОРЕ